Cât cântărește o viață în lupta politică - Focus Prima TV

Cât cântărește o viață în lupta politică

spitalcfwitting

Viețile pacienților români au fost puse în pericol de lipsa de bani! Sistemul sanitar ajunsese la finalul verii în colaps financiar. Între timp, politicienii se certau la televizor și amânau rectificarea zi după zi. Sunt concluziile ce se desprind din mărturia secretarului de stat din ministerul Sănătății, demis de premier, după cearta dintre USR PLUS și PNL. Monica Althamer spune că întârzierea rectificării bugetare a dus la o lipsă acută de fonduri pentru o serie de pacienți

Așa s-au desfășurat lucurile câteva luni bune. Și asta fiindcă, pentru o perioadă, Guvernul a abandonat Ministerul
Sănătății. Asta reiese din declarațiile fostului secretar de stat Monica Althamer. Care povestește că întârzierea rectificării bugetare dusese ministerul Sănătății într-o situație critică. Cele mai afectate au fost programele naționale de sănătate pentru tratamentul pacienților cu HIV sau tuberculoză.

PremierUl Florin Cîțu a știut de situație. Cei de la Ministerul Sănătății au atenționat încă din aprilie atât Ministerul de Finanțe, cât și conducerea Executivului că este nevoie de fonduri.

În cele din urmă, prima rectificare bugetară din acest an a fost adoptată pe 7 septembrie. În ziua în care Ioana Mihăilă, alături de ceilalți miniștri USR PLUS și-au dat demisia. Câteva zile mai târziu, Florin Cîțu a demis-o pe Monica Althamer din funcția de secretar de stat, deși nu este membru de partid. Monica Althamer este navigator pentru pacienții oncologici, iar după tragedia din Colectiv s-a implicat activ astfel încât răniții să poată fi transferați.

Total
0
Shares
Total
0
Share