Ce a descoperit un gălăţean care a făcut rapelul AstraZeneca cu trei săptămâni mai devreme decât era programat – Focus Prima TV

Ce a descoperit un gălăţean care a făcut rapelul AstraZeneca cu trei săptămâni mai devreme decât era programat

Inquam Photos/Octav Ganea

Un bărbat din Galaţi a mers la centrul de vaccinare şi le-a cerut medicilor să-i facă rapelul cu trei săptămâni mai devreme decât era programat. Motivul este că pleacă în străinătate. Ulterior, el a descoperit faptul că nu i se poate elibera dovada de vaccinare, deoarece softul folosit ţine cont doar de programarea iniţială.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Galaţi, bărbatul a primit prima doză din vaccinul AstraZeneca pe 16 februarie, la centrul de vaccinare Siderurgistul. Rapelul era programat pe 14 aprilie, însă acesta a solicitat să i se administreze a doua doză mai devreme deoarece pleacă în străinătate.

„Persoana respectivă a venit în centrul de vaccinare şi a solicitat să fie vaccinat cu a doua doză de AstraZeneca la 5 săptămâni. El a explicat că pleacă în străinătate şi vrea să facă rapelul mai devreme. Bărbatul a spus că se întoarce la 48 de săptămâni de la prima doză şi ar fi fost prea târziu. De altfel, avea acest drept să solicite rapelul la cinci săptămâni.

Potrivit prospectului AstraZeneca, a doua injecţie poate fi administrată la 4 -12 săptămâni după prima doză. Şi pe pliantele din centrul de vaccinare este scris acest lucru ”, a explicat  purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Teodora Diaconiţa. Deşi bărbatul a primit rapelul cu AstraZeneca, el nu poate primi adeverinţa de vaccinare din soft mai devreme de 14 aprilie, atunci când sistemul naţional de evidenţă a vaccinării poate genera documentul

Total
0
Shares
Total
0
Share