Cei vaccinați, protejați abia după 5 săptămâni – Focus Prima TV

Cei vaccinați, protejați abia după 5 săptămâni

Cel puțin 30 de zile trebuie să treacă de la prima doză de vaccinare pentru ca protecția să fie ridicată! Chiar dacă sunt și persoane care dezvoltă anticorpi în a doua săptămână după prima imunizare, specialistul în tratarea Covid 19, doctorul Virgil Musta face precizari importante. El spune că
doar cei care primesc ambele doze de vaccin se pot considera imunizati în proporție de 95%. Chiar si așa, este bine să purtăm în continuare masca și să păstrăm distanțarea socială.

De la începutul campaniei naționale de vaccinare, s-au imunizat aproape 300.000 de români, iar dintre aceștia puțin peste 2.500 au primit și a doua doză de vaccin. Chiar și așa medicii specialiști atrag atenția că masca de protecție va trebui purtată în continuare, chiar și după imunizare.

Cu alte cuvinte, până la rapel, la administrarea celei de-a doua doze, persoana vaccinata este în continuare expusă.

O posibila infectie, mai spun medicii, depinde de cantitatea de virusuri pe care o primește organismul. De abia după 10 zile de la administrarea rapelului, adică 4-5 saptamani de la prima vaccinare , persoana imunizată poate avea o protecție antiCovid19 de 95 la sută.

România a înregistrat de la începutul pandemiei peste 700.000 de persoane infectate cu Sars-COV 2, iar peste 17 mii dintre acestea au pierdut lupta cu noul coronavirus.

Total
0
Shares
Total
0
Share