Cel mai bogat sector, cele mai multe probleme - Focus Prima TV

Cel mai bogat sector, cele mai multe probleme

Digi24

Se așteaptă încă verdictul privind starea de alertă în sectorul 1 din cauza gunoaielor! Deși, o parte din deșeuri au fost ridicate, conflictul dintre Romprest și primăria de sector nu pare să se diminueze. O analiză realizată pe fiecare sector din Capitală, ne arată că doar în prosperul sector 1, sunt probleme legate de serviciile de salubritate. Direcția de Sănătate Publică a amendat deja firma de curățare.

Conflictul între firma de salubritate din sectorul 1 și Primărie dăinuie de luni bune. O parte din conflict are legătură și cu suma de bani plătită de primărie pentru serviciile de curățenie. Dacă ne uităm pe bugetul alocat anul trecut pentru fiecare sector al Capitalei, vedem că sumele de bani sunt asemănătoare. Sectorul 1, cel mai bogat din București și cu o suprafață dublă față de sectorul 2, banii plătiți de primării au fost aproximativ aceeași. Doar sectoarele 3 și 6 au firme proprii care se ocupă de curățenie în zone.

Contractul dintre Romprest și primăria sectorului 1 pentru serviciile de colectare a gunoiului, măturare și spălare a
străzilor a fost semnat în 2008. Totuși, după 15 ani, primăria poate cere un audit pentru evaluarea calității
serviciilor prestate de Romprest. În contract, există și o clauză prin care nicio altă firmă nu are dreptul de a ridica
gunoiul din sectorul 1.

Romprest are aproximativ 2 mii 600 de angajați. 10% din firmă aparține Companiei Națională Aeroporturi București. Adică Guvernului, prin ministerul Transporturilor, și fondul Proprietatea.

Mâine, Garda de Mediu este așteptată să raporteze neregulile pe care le-au găsit. După acest lucru, se va decide
dacă sectorul 1 intră sau nu în alertă sanitară.

Total
0
Shares
Total
0
Share