Cel mai mare exercițiu NATO în Marea Neagră – Focus Prima TV

Cel mai mare exercițiu NATO în Marea Neagră

Cele mai mari manevre militare navale NATO încep de luni în Marea Neagră. Simulările de război angrenează 2.400 de militari si nave de lupta din 8 țări aliate. Scenariile de luptă se concentrează pe amenințări aeriene, submarine și de suprafață, într-o zonă din estul Mării Negre, de aproximativ 8o.ooo de kilometri pătrați, de cinci ori suprafața Dobrogei.

Manevrele navale din Marea Neagră poarta numele de cod SEA-SHIELD si au adunat la start 18 nave de suprafață, avioane militare ale României și partenerilor, lansatoare de rachete si specialisti din Apararea Cibernetica.

Apararea de coasta va fi intarita cu trei baterii de rachete ale Forțelor Navale Române și o baterie de rachete a Forțelor Navale Poloneze. Toate patru vor acționa conjugat pentru respingerea forțelor inamice. Marinara militara poloneza participă, pentru prima dată, la Exercițiul „Sea Shield” cu un sistem mobil de rachete sol-navă.

In ultim moment, Marina Statelor Unite a trimis in Marea Neagra doua din cele mai puternice nave de lupta. Crucisatorul Monterey si un distrugator de clasa mare, vor face parte din flota NATO care iese luni in larg. Ambele nave americane au la bord 3 tipuri de rachete impotriva tintelor navale si aeriene.

Exerciţiul multinaţional Sea Shield este cel mai mare exerciţiu planificat, organizat şi condus de Forţele Navale Române. Cuprinde proceduri standard NATO de luptă pe toate mediile de acţiune, terestru, aerian şi maritim.

Total
0
Shares
Total
0
Share