Cel mai puternic grup mafiot al Italiei, 'Ndrangheta, primește o nouă lovitură după o amplă operațiune în Italia și Germania - Focus Prima TV

Cel mai puternic grup mafiot al Italiei, ‘Ndrangheta, primește o nouă lovitură după o amplă operațiune în Italia și Germania

‘Ndrangheta, considerată în prezent cea mai puternică grupare mafiotă din Italia, a primit miercuri dimineață o nouă lovitură, în condițiile în care cu numai câteva zile în urmă a început audierea martorilor în cel mai mare proces al ultimelor decenii, în care sunt judecați membri ai acestui sindicat al crimei organizate.

Aproape 800 de polițiști și agenți fiscali din Italia și Germania au desfășurat miercuri raiduri în urma cărora au ridicat 31 de suspecți și au percheziționat domiciliile altor 65 de persoane, relatează Euronews. Au fost confiscați bani – sute de mii de euro, dar și arme, cocaină, două mașini de lux și bijuterii. Mai multe conturi bancare și alte active aparținând suspecților au fost blocate. Valorează milioane de euro.

Eurojust și Europol au anunțat că operațiunea a fost o continuare a celebrei acțiuni Pollino din 2018, când nu mai puțin de 84 de persoane au fost arestate în Italia, Germania, Belgia și Olanda.

Total
0
Shares
Total
0
Share