Cele mai puternice femei din lume în 2021 - Focus Prima TV

Cele mai puternice femei din lume în 2021

2021 se apropie de final, ceea ce înseamnă că este vremea listelor-bilanț.

Revista Forbes a publicat mult-așteptatul său clasament cu „Cele mai puternice 100 de femei din lume”, iar în fruntea lui se află MacKenzie Scott, care a donat până acum 8,6 miliarde de dolari unor organizații caritabile, dintre care 2,7 miliarde de dolari doar anul acesta.

De când a divorțat de fondatorul Amazon Jeff Bezos în 2019, Scott – a treia cea mai bogată femeie din lume, potrivit publicației – a decis să se folosească de averea ei estimată la 59,6 miliarde de dolari pentru a face bine. În mai 2019, ea a semnat Giving Pledge, prin care se angajează ca, pe parcursul vieții sale, să doneze măcar jumătate din banii de care dispune.

Scott nu a acordat interviuri de la mediatizatul ei divorț și nu divulgă informații privind munca sa filantropică decât ocazional, prin intermediul platformei Medium. În 2021, ea ar fi sprijinit un total de 286 de grupuri, dar nu a vrut să le facă public numele, spunând:

„Vreau să las fiecare dintre aceste echipe incredibile să vorbească mai întâi din proprie inițiativă, dacă aleg ele, cu speranța ca, atunci când o fac, mass-media să se concentreze mai degrabă pe contribuția lor decât pe a mea.”

Total
0
Shares
Total
0
Share