Cele patru regiuni din Ucraina, anexate și nu prea - Focus Prima TV

Cele patru regiuni din Ucraina, anexate și nu prea

La mai bine de 7 luni de la începerea războiului și după un referendum care a dus la anexarea a patru regiuni din Ucraina, Rusia încă nu controlează aceste zone în totalitate. Armata ucraineană a avansat zeci de kilometri în mai multe direcții ale frontului și au recucerit localitate după localitate. Rușii continuă și ei atacurile, în principiu asupra infrastructurilor civile. Între timp, un tren militar nuclear rusesc se îndreaptă spre Ucraina. Potrivit analiștilor, mișcarea Moscovei reprezintă fie un semnal al escaladării conflictului, fie efectuarea la scară largă a unor teste nucleare de pregătire.

Forțele Kievului sunt întâmpinate cu brațele deschise de civilii din zonele proaspăt recucerite. În ultimele 24 de ore ucrainenii au avansat zeci de kilometri în regiunea Herson, care era sub controlul rușilor încă din luna mai. Președintele Ucrainei a anunțat și el avansul armatei sale pe front.

La primele ore ale zilei rușii au lansat mai multe rachete asupra Harkovului. Cel puțin o persoana a murit. Infrastructura feroviară a fost avariată. În Zaporojie bombardamentele au vizat infrastructura industrială. Kramatorskul, oraș din estul Ucrainei a fost și el bombardat.

Între timp, Coreea de Nord a devenit prima țară care recunoaște anexarea celor patru regiuni din estul Ucrainei de către Rusia. Între timp, Consiliul Federației, camera superioară a Parlamentului rus a ratificat în unanimitate încorporarea la Federația Rusă a celor patru regiuni ucrainene. Documentele ratificate urmează să fie semnate de Vladimir Putin pentru a finaliza procesul de anexare oficială.

Total
0
Shares
Total
0
Share