Centre de vaccinare nedeschise – Focus Prima TV

Centre de vaccinare nedeschise

Toate centrele de vaccinare aflate în săli de sport din unitățile de învățământ din Brăila nu funcționează! Din cauza birocrației! Ministrul Educației nu a transmis nici acum avizul de schimbare temporară a destinației pentru aceste săli de sport. În această situație, toată presiunea cade pe Spitalul de Urgență, unde numărul programărilor a ajuns la 240 pe zi. Foarte multe, spun medicii.

Sala de sport a Școlii nr 18 din Brăila este de peste o saptamana gata pregătită pentru a fi centru de vaccinare, numai că nu funcționează.

Iar la fel mai sunt alte 11 din județ. S-au luat peste tot măsuri ca circuitele să fie separate pentru cei care vin să se vaccineze și pentru elevi, în cazul în care se vor deschide școlile.

Nu se vaccinează în aceste centre deoarece o simplă hârtie, un aviz de la ministerul educatiei ține totul pe loc.

Brăilenii care vor să se vaccineze o pot face fie la două centre din județ, în orașele Ianca și Însurăței, unde sălile de sport sunt ale municipalității nu ale școlilor, și au aviz, fie la două spitale din oraș.

Cea mai mare capacitate de imunizare covid o are acum Spitalul de Urgență Brăila, care cu greu mai face față cererilor.

La Cluj-Napoca însă atmosfera este una relaxată în centrele de vaccinare.

la cluj napoca, toate centrele au rpimit acvize. intrarea in scoala se face doar pe baza de programare, sunt primiti doar cinci pacienti pe ora iar intrarile si iesirile sunt realizate separat.

Toate centrele din sălile de sport au intrări și ieșiri separate. Se păstrează un traseu bine definit încă de la intrare, iar spațiul este dezinfectat în fiecare seară.

Total
0
Shares
Total
0
Share