Chiar dacă refuzi noul „buletin cu cip“, tot vei fi în bazele de date. Ministrul Digitalizării: Românii nu pot spune nu – Focus Prima TV

Chiar dacă refuzi noul „buletin cu cip“, tot vei fi în bazele de date. Ministrul Digitalizării: Românii nu pot spune nu

The new eID during pictured during the launch of the new eID, electronic identity card, Tuesday 14 January 2020, in Lokeren. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK, Image: 492745530, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: NICOLAS MAETERLINCK / AFP / Profimedia

Noile cărţi de identitate, aşa numitele buletine cu cip, vor fi eliberate din luna august. Cei care îl refuză ca să nu fie identificaţi pe baza cipului nu vor scăpa însă de instituţiile statului, spune ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman.

Noile cărţi de identitate cu CIP seamănă cu cardul bancar. Ele vor permite identificarea unui cetăţean român în sistemul guvernamental digital, a declarat Ciprian Teleman, la Digi24.

„Toată lumea foloseşte sintagma de cloud guvernamental, este un sistem mare care seamănă cu un cloud. Înseamnă un nucleu de date, de bună calitate pe care le pot folosi alte instituţii care sunt satelit în jurul acestui nucleu de date. Aceste instituţii care folosesc date se leagă şi pot folosi date din acel nucleu central, iar următorul cerc periferic e al unor platforme de date, aici o să aven Justiţie, Muncă, Sănătate, MAI, Externe, de aici mai departe un post de poliţie sau o administraţie financiară pot interoga date şi din nucleul central”

Total
0
Shares
Total
0
Share