China îşi extinde semnificativ programul de modificare a vremii, afirmând că va acoperi jumătate de ţară cu ploi şi ninsori artificiale până în 2025 – Focus Prima TV

China îşi extinde semnificativ programul de modificare a vremii, afirmând că va acoperi jumătate de ţară cu ploi şi ninsori artificiale până în 2025

China îşi extinde semnificativ proiectul de control al vremii şi îşi propune să acopere jumătate din ţară cu ploi artificiale şi zăpadă până în 2025, a anunţat guvernul de la Beijing în această săptămână, transmite Business Insider.

Practica ”însămânţării norilor” a fost descoperită în SUA în 194,6 de către un chimist care lucra pentru General Electric. China şi-a lansat propriul program similar în anii 1960. Zeci de alte ţări – inclusiv SUA – au, de asemenea, astfel de programe, dar Beijingul are cel mai mare program de acest tip din lume, la care lucrează aproximativ 35.000 de oameni, potrivit The Guardian.

Consiliul de Stat al Chinei a anunţat într-un comunicat că proiectul de însămânţare a norilor din ţară se va extinde de cinci ori, pentru a acoperi o suprafaţă de 5,44 milioane de kilometri pătraţi, şi va fi finalizat până în 2025. (China cuprinde 9,6 milioane de kilometri pătraţi, ceea ce înseamnă că proiectul ar putea acoperi 56% din suprafaţa ţării.)

Total
0
Shares
Total
0
Share