China spune că varianta Omicron a ajuns în țară pe scrisorile din SUA și Canada și cere dezinfectarea tuturor coletelor - Focus Prima TV

China spune că varianta Omicron a ajuns în țară pe scrisorile din SUA și Canada și cere dezinfectarea tuturor coletelor

Media de stat din China spune că cele mai noi cazuri de infectare cu Omicron detectate în Beijing și alte orașe se datorează coletelor trimise din străinătate, în special, SUA și Canada, scrie AP. O parte a capitalei a fost închisă după ce China a detectat trei cazuri noi de infectare cu COVID-19, la doar câteva săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de Iarnă care sunt organizate de Beijing.

La nivel global, experții în sănătate au punctat faptul că virusul se răspândește în special prin aer, atunci când oamenii infectați respiră, vorbesc, tușesc sau strănută.

Cu toate acestea, China a subliniat în repetate rânduri pericolul infectării prin contactul cu coletele trimise prin poștă, în ciuda faptului că s-au găsit cantități reduse ale virusului pe aceste obiecte. China a sporit testarea alimentelor înghețate și a altor obiecte de proveniență străină.

Ziarul Global Times al Partidului Comunist a citat Centrul de Control al Bolilor din Beijing și diverși virologi când au expus legătura dintre ultimele infectări cu COVID-19 detectate și coletele venite din afara țării. Poşta chineză le-a ordonat angajaţilor săi să dezinfecteze în mod sistematic corespondenţa sosită din străinătate.

Total
0
Shares
Total
0
Share