Cîmpeanu, întrebat când se recuperează pierderile din pandemie: Aceste pierderi nu vor putea fi recuperate niciunde în totalitate - Focus Prima TV

Cîmpeanu, întrebat când se recuperează pierderile din pandemie: Aceste pierderi nu vor putea fi recuperate niciunde în totalitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri seară, că educaţia a avut peste tot de suferit din cauza pandemiei, iar unele dintre aceste pierderi nu vor putea fi recuperate în totalitate Cîmpeanu a afirmat că orele remediale se vor derula pe toată durata anului viitor, însă elevii din anii terminali nu vor mai avea şansa de a recupera materia pierdută. Cîmpeanu afirmă că orice zi cu prezenţă fizică la şcoală este un câştig şi s-a arătat convins că ”vom avea săptămâni bune de şcoală cu prezenţă fizică pentru toţi elevii”. 

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, vineri seară, la Antena 3, când se recuprează pierderile din pandemie şi a răspuns: ”Răspunsul foarte onest este că pierderile generate de predarea online în sistemul românesc (…) sunt foarte greu de recuperat. Din acest motiv, Ministerul Educaţiei a propus continuarea programului de recuperare a acestor pierderi pe întreg parcursul anului viitor. Din păcate, elevii din anii terminali (…) nu vor avea şansa recuperării acestor pirderi pe parcursul anului viitor. Fiecare săptămână de prezenţă fizică în şcoală este importantă”.

Ministrul a afirmat că elevii vor reveni în şcoli până la finalul anului şcolar, la cum arată acum situaţia epidemiologică.

”Sunt convins că vom avea săptămâni bune de şcoală cu prezenţă fizică pentru toţi elevii până pe 25 iunie”, a mai afirmat Cîmpeanu.  

Total
0
Shares
Total
0
Share