Cîmpeanu: Nu putem evalua corect în online - Focus Prima TV

Cîmpeanu: Nu putem evalua corect în online

Evaluările în online și-au pierdut din relevanță. A fost anunțul scurt și precis făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Tocmai din acest motiv nici tezele nu se vor putea susține în fața laptopului. Însă, în tot acest timp în care încă se mai caută soluții sigure pentru școala online, fondatorii platformei de testare Brio au organizat prima olimpiadă digitală de matematică, din România. Totul datorită inteligenței artificiale.

În România, nu există, în momentul de față, platforme dedicate și securizate pentru o evaluare corectă în on-line. O spune chiar ministrul Sorin Cîmpeanu.

Avem, însă, platforma de testare standardizată Brio. Prima adresată elevilor români. Cu ajutorul căreia s-a putut
organiza prima olimpiadă digitală de matematică din România.

Tezele de final de semestru nu se pot susține decât fizic. Însă, pentru viitorul apropiat .. avem mari speranțe. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunța că lucrările de la Evaluarea Națională vor fi corectate digital,anul acesta. Mai exact, foile vor fi scanate chiar în sala de examen, în fața candidaților, după ce profesorii supraveghetori vor aplica pe foi un cod unic de identificare, pentru ca apoi lucrările elevilor să fie corectate online. Chiar și evaluările de la clasele a 2-a, a 4-a și a 6-a se vor digitaliza.

Total
0
Shares
Total
0
Share