Cine este Natalia Vodianova. Top modelul rus, desemnat ambasador al bunăvoinţei ONU pentru a înlătura prejudecățile legate de femei – Focus Prima TV

Cine este Natalia Vodianova. Top modelul rus, desemnat ambasador al bunăvoinţei ONU pentru a înlătura prejudecățile legate de femei

Top modelul Natalia Vodianova a devenit miercuri ambasador al bunăvoinţei pentru ONU pe problematica sănătăţii sexuală şi reproductive pentru a pune capăt prejudecăţilor legate de corpul femeilor, transmite AFP.

“Relaţia societăţii cu ciclul menstrual şi sănătatea femeilor a fost tabu de mult prea mult timp”, a declarat Natalia Vodianova în timpul unei videoconferinţe de presă.
“Este responsabilitatea noastră să redefinim cultural ceea ce este considerat normal”, a argumentat fotomodelul care, în prezent, locuieşte la Paris.

“Ciclul menstrual este o funcţie normală a corpului. În calitate de ambasador UNFPA (Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie) al bunăvoinţei, vreau să acţionez pentru a construi o lume în care nu va mai fi nevoie să îl explicăm”, a subliniat Vodianova, care a defilat pentru case de modă cunoscute, precum Tory Burch, Balmain sau Stella McCartney.

UNFPA şi Natalia Vodianova vor colabora pentru a împuternici femeile şi fetele, abordând prejudecăţile şi tabuurile legate de corpul şi sănătatea lor care conduc la discriminări şi excluziuni peste tot în lume.

Total
0
Shares
Total
0
Share