Cîțu: Vom aloca o parte din subvenția la căldură din fondul de rezervă pentru a trece iarna. Ne gândim și la un plan pe termen lung - Focus Prima TV

Cîțu: Vom aloca o parte din subvenția la căldură din fondul de rezervă pentru a trece iarna. Ne gândim și la un plan pe termen lung

Premierul interimar, Florin Cîțu, a declarat, luni, în cadrul videoconferinței cu primarii, că, prin pachetul legislativ privind plafonarea prețului la energie, Guvernul va aloca din fondul de rezervă sumele de bani necesare orașelor care furnizează căldură astfel încât să plătească o parte din subvenția la gigacalorie. Acesta a spus că este o soluție pe termen scurt, pentru a trece peste iarnă. Șeful interimar al Executivului a dat un exemplu de formulă de calcul pentru alocarea banilor.

Florin Cîțu și ministrul interimar al Finanțelor participă luni după-amiază la discuții cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România.

„Aș vrea să împărțim aceste nevoi până la finalul anului și după aceea în prima parte a anului viitor, până în aprilie, pentru că o să facem aceste alocări împreună cu câteva alocări pentru Ministerul Sănătății și vreau să avem o situație reală.”

Total
0
Shares
Total
0
Share