Andreica, Europol: Poliţiştii au ajuns să aibă şi peste 1000 de dosare penale. Cetăţenii nu ştiu că nu există patrulare pe timp de noapte, că se răspunde la 40-60 de minute unui apel la 112

Andreica, Europol: Poliţiştii au ajuns să aibă şi peste 1000 de dosare penale. Cetăţenii nu ştiu că nu există patrulare pe timp de noapte, că se răspunde la 40-60 de minute unui apel la 112

Trăim începutul colapsului sistemului de siguranţă naţională, lucru care ne va afecta pe toţi grav în anii următori, a declarat la Prima News liderul sindicatului poliţiştilor Europol, Cosmin Andreica.

 

„V-aş prezenta un caz de la Secţia 7 din Capitală, unde un poliţist are 1000 de dosare penale, aici vorbim de prostituţie profesională deja. Într-un an de zile, colegul respectiv nici nu va ajunge să atingă coperţile anumitor dosare. La noi fiind un sistem închis, cetăţenii nu ştiu că pe raza unui judeţ pe timp de noapte nu există niciun autoturism de patrulare sau că se răspunde după 40-60 de minute în urma unui apel la 112”, a arătat Andreica.

 

El a subliniat şi nemulţumirea colegilor săi faţă de legea pensiilor speciale.

 

„A fost modificată legea pensiilor militare fără consultarea noastră, acum pensionarea va fi la 65 de ani. Guvernul poate să mărească şi la 70 de ani vârsta de pensionare, dacă ne garantează că oamenii vor fi în putere şi la vârsta aia, dar poliţiştii deja la peste 40 de ani au boli cronice. În plus, a fost un val de pensionări, iar oamenii care vin în sistem sunt foarte puţini. Stresul şi volumul foarte mare de muncă sunt cauzele speranţei de viaţă scăzute şi ale afecţiunilor”, a precizat liderul poliţiştilor.

 

Luni, poliţiştii au demonstrat timp de două ore în faţa Parlamentului, pentru a cere scoaterea pensiilor militare din PNRR şi actualizarea sporurilor, indemnizaţiilor şi a compensaţiei pentru chirie.

 

Probleme sunt şi în sistemul medical, unde Federaţia Sanitas anunţă proteste care s-ar putea încheia cu o grevă generală.

 

„În data de 6 iulie, vom face protest în curtea unităţilor, în 12 iulie protest la Guvern, apoi 19 iulie greva de avertisment şi cea generală, potrivit legii conflictelor de muncă. Măririle de salarii au fost înghiţite de inflaţie. Asistenta medicală cu studii superioare câştigă mai puţin cu 15 la sută decât în 2018”, a declarat Gabriel Predica, vicepreşedintele sindicatului Solidaritatea Sanitara.

 

Feroviarii se vor alătura şi ei fierberii sindicale, declarându-se sătui să muncească din greu şi pe bani puţini. În plus, liderii sindicali spun că sistemul nu mai poate funcţiona fără bani, în condiţiile în care locomotivele ies din depouri nereparate cum trebuie, iar un viitor mecanic învaţă de-abia şase luni să conducă o locomotivă.

Afla mai multe despresindicategrevesalariipolitie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt