Cancelarul Austriei nu este de acord cu boicotul românesc

Cancelarul Austriei nu este de acord cu boicotul românesc

Ministrul de Interne i-a trimis o scrisoare deschisă omologului său austriac în care îşi exprimă revolta pentru că România nu intrat în Schengen. Liderul social democraţilor face şi el declaraţii dure: România şi-ar putea folosi şi ea dreptul de veto, atunci când va veni vorba de candidatura Austriei la şefia OSCE. Între timp, autorităţile încearcă să găsească soluţii prin care intrarea noastră în Schengen să revină din nou pe ordinea de zi a Consiliului JAI.

Scandalul care a izbucnit după ce România nu a fost primită în Schengen continuă. Românii se simt nedreptăţiţi, în timp ce austriecii consideră că sunt judecaţi prea aspru. Ministrul român de interne i-a trimis o scrisoare dură omologului austriac.

România, la rândul ei, şi-ar putea folosi dreptul de veto contra Austriei, atunci când va avea ocazia, spune şeful PSD. Primul moment ar putea fi în decembrie anul viitor, când Viena îşi doreşte să câştige şefia OSCE. În timp ce autorităţile din România vorbesc despre nedreptate , austriecii se plâng de boicotul românilor.

Un sondaj CURS arată că românii cred că ţara noastră nu a intrat în Schengen din cauza lui Klaus Iohannis. 23% dintre respondenţi îl găsesc pe preşedinte ca fiind principalul vinovat. 12% spun însă că vina aparţine întregii clase politice.

Sondajul mai arată că 63% dintre romani spun că nimeni nu ar trebui să mai meargă în vacanţă în Austria, iar 54% susţin că nu vor mai cumpăra nimic de la companiile austriece. Sondajul a fost realizat în perioada 9-11 decembrie pe un eşantion de 1088 de respondenţi.

foto: facebook.com/nehammerkarl

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt