Ciolacu dă „undă verde” pentru încă 110 km de drum de mare viteză

Ciolacu dă „undă verde” pentru încă 110 km de drum de mare viteză

Două obiective prevăzute în Programul Investiţional 2021-2030, pentru care este alocată suma totală de 16,53 miliarde de lei, au primit „undă verde” din partea Guvernului Ciolacu.

Vineri au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Craiova-Filiaşi şi pentru Drumul Expres Filiaşi-Târgu Jiu, o finanţare de peste 3,2 miliarde de euro, din bani europeni şi de la buget.

Cei încă 51,5 kilometri de autostradă şi 59 de kilometri de drum expres care completează proiectele în derulare demarate de către PSD vor creşte eficienţa tehnico-economică a reţelei de transport din România, alături de o dublare a vitezei de călătorie între două oraşe importante din Vestul ţării.

În prezent, cei ce doresc să ajungă pe DN6, de la Craiova, la Târgu Jiu, petrec aproape două ore pe şosea. Pe noua rută de mare viteză, timpul necesar parcurgerii acestei distanţe se va reduce la jumătate.

Ruta de mare viteză Craiova – Târgu Jiu, în cifre

Construcţia acestui drum de mare viteză, care tranzitează judeţele Dolj şi Gorj, este finanţată prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

Prin ruta de mare viteză ce va lega Craiova de Târgu Jiu, dar şi prin tronsoanele Bucureşti - Alexandria şi Piteşti-Craiova (DX 12, via A1), PSD susţine dezvoltarea judeţelor Teleorman, Olt, Dolj şi Gorj.

Potrivit proiectului, se vor construi 25 de poduri, 41 de pasaje, 13 viaducte, 50 de structuri casetate, 1 ecoduct pentru a se permite traversarea în siguranţă a animalelor sălbatice, 12 parcări de scurtă durată, 6 spaţii de servicii şi 9 noduri rutiere, precum şi 3 centre de întreţinere şi coordonare.

De remarcat că lucrările secundare aferente proiectului se vor desfăşura pe o suprafaţă totală estimată la 1.316 hectare, iar ANPM s-a asigurat că lucrarea nu va avea un impact negativ asupra mediului.

Traseul traversează teritoriul judeţului Dolj pe o lungime de 47,3 km şi judeţul Gorj, pe o lungime de 62,7 km. Ruta acoperită de Autostrada Craiova–Filiaşi şi de drumul expres Filiaşi–Târgu Jiu va traversa teritoriile a 19 unităţi administrativ-teritoriale din cele două judeţe.

Afla mai multe despreciolacuautostradadrum expres
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt