Ciolacu: România se blochează dacă nu începem să luăm măsuri. Nu e un jandarm Comisia Europeană, nu îţi impune nimeni nimic

Ciolacu: România se blochează dacă nu începem să luăm măsuri. Nu e un jandarm Comisia Europeană, nu îţi impune nimeni nimic

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că România se blochează dacă nu începem să luăm măsuri şi a precizat că nu este jandarm Comisia Europeană şi nimeni nu îţi impune nimic. El a adăugat că marea miză o reprezintă fondurile europene, reformele din PNRR, nu neapărat banii din PNRR.

Marcel Ciolacu a declarat duminică, la Prima News, că drumul României trebuie să fie înainte, cu toate riscurile.

“Vreau să fac reforme în România. Nu mai putem. România se blochează dacă nu începem să luăm măsuri. Nu e un jandarm Comisia Europeană, nu îţi impune nimeni nimic, dar sunt nişte reguli pe care ţi le-ai asumat când ai intrat în Uniunea Europeană. România are un parcurs foarte clar către aderarea către OECD, E foarte important economic să fii în rândul ţărilor dezvoltate. Şi pe urmă avem marea miză fondurile europene, reformele din PNRR, nu neapărat banii din PNRR”, a spus Ciolacu. 

El a precizat că trebuie să înţelegem lucrurile acestea.

”Reformele din PNRR se suprapun cu reformele cerute de aderare la OECD. Drumul României trebuie să fie înainte, cu toate riscurile”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a completat că este nevoie de un echilibru. “Nu este nevoie de bani (n.r. la buget). Este nevoie de un echilibru. E normal să existe facilităţi de 75 de miliarde?”, a mai transmis premierul Ciolacu.

Afla mai multe despreciolacuromaniafonduripnrr
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt