Cîţu ţinteşte scaunul lui Orban

Cîţu ţinteşte scaunul lui Orban

Lupta pentru şefia PNL se dă între fostul şi actualul premier. Florin Cîţu şi-a anunţat astăzi candidatura pentru preşedinţia partidului. Cîţu le-a promis liberalilor opt ani la guvernare dacă îl aleg. Principalul său contracandidat este Ludovic Orban. Care nu se arată speriat de concurenţă. Şi dacă Orban vine cu experienţa anilor mulţi de politică, Cîţu vorbeşte despre un suflu nou în partid.

Ca să-şi anunte candidatura la şefia PNL, Florin Cîţu a adunat alături de el nume grele din partid. De-a stânga şi dea dreapta premierului au stat, printre alţii, Gheorghe Flutur, Emil Boc, Rareş Bogdan şi Alina Gorghiu.

Principalul contracandidat al lui Florin Cîţu este actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban care deţine şefia liberalilor din iunie 2017.

După ce PNL a obţinut la alegerile parlamentare un scor mai mic decât cel dorit de strategii partidului, scaunul lui Ludovic Orban a început să se clatine. Pentru Florin Cîţu a fost însă începutul ascensiunii. I-a luat locul lui Orban la şefia Guvernului. Iar acum îi vrea şi funcţia de preşedinte al partidului. Lupta, cu miza totul sau nimic, se va da pe 25 septembrie.

Decisivă ar putea fi implicarea preşedintelui Klaus Iohannis în aceste alegeri interne din PNL.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt