Cu familia la locul de muncă

Cu familia la locul de muncă

Petre Daea şi familia sa au acaparat ministerul Agriculturii şi instituţiile din subordinea acestuia. Publicaţia online G4Media arată într-un articol cum 4 membrii din familia ministrului s-au angajat, de-a lungul vremii, în instituţia condusă de acesta. Deschizătoare de drumuri a fost chiar soţia lui Petre Daea, care lucrează la minister încă din 2010.

Camelia Luchian, soţia ministrului Agriculturii a fost mai întâi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Piscicultură şi Acvacultură. În 2010 a devenit director de resurse umane în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Acolo unde a ajuns şi nora sa.

Înainte de a lucra în minister, nora lui Daea, Antonia Luchian a lucrat la propria firmă, una care organiza cursuri şi spectacole de dans. Din 2020 a devenit consilier în cadrul APIA după un concurs la care doar ea a participat. Potrivit declaraţiei de interese, aceasta a încasat 6.000 de lei lunar de la APIA în 2021.

În plus, la minister mai lucrează şi fiica ministrului. Dana Florentina s-a angajat ca referent la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale în 2017. La scurt timp după angajare s-a remarcat prin faptul că le-a dat un mail colegilor în care le solicita câte 10 lei pentru a merge în Vama Veche.

Din organigrama ministerului nu lipseşte nici ginerele lui Petre Daea. Valentin Budaşcu s-a angajat în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie chiar dacă la proba scrisă a examenului, contracandidatul său a obţinut un punctaj mai mare. Ministrul Agriculturii a refuzat să ofere echipei Focus mai multe informaţii despre acest subiect.

reporter Prima TV: Vă sun în legătură cu ancheta pe care au publicat-o colegii de la G4Media cu cele 4 rude ale dumneavoastre care lucrează în interiorul ministerului
Petre Daea: Bun şi eu vă mulţumesc frumos, urmăriţi pe presa şi găşiţi răspunsul acolo, o zi bună, sănătate respect.
reporter Prima TV: Păi, o secundă doar...
Petre Daea: Toată stima. Respecte!

foto: madr.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt