Dan Barna: Am ajuns să avem sute de secretari de stat în ministere, e un record istoric şi o dovadă de dispreţ

Dan Barna: Am ajuns să avem sute de secretari de stat în ministere, e un record istoric şi o dovadă de dispreţ

Avem unul dintre cele mai bune PNRR din Europa, dar totul e conditionat de reformele pe care coaliţia refuză să le facă, a declarat la Prima News fostul vicepremier Dan Barna.

„Perspectiva cea mai sumbră e că, dacă nu se trezeşte coaliţia, o să primim două tranşe şi un pic în cel mai bun caz din PNRR. În plus, toate proiectele depuse de autorităţile locale riscă să rămână blocate şi va fi o revoltă împotriva întregii coaliţii. Dacă nu sunt în stare să facă nimic să plece de la guvernare”, a subliniat Barna.

El a spus că opoziţia a avertizat de la început că bugetul nu este sustenabil, ca dovadă că guvernanţii anunţă deja tăieri şi reduceri.

„Declaraţiile guvernanţilor arată că nu se poate trăi într-o realitate paralelă mai mult de două luni. Avem sute de secretari de stat, e un record în istorie, asta e dovadă de dispreţ. Realitatea cifrelor e cinică – nu există resursele care au fost promise că vor exista. Atunci când guvernezi România e greu s-o ţii din glumă în glumă. Sunt ori incompetenţi, ori iresponsabili”, a declarat fostul vicepremier.

El a mai spus că prima soluţie pentru o cale către un buget sustenabil este tăierea pensiilor speciale, care produc acum 10 la sută din gaura din buget.

Afla mai multe desprebugetdan barnapnrr
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt