Depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă, o primă etapă pentru a putea construi o majoritate

Depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă, o primă etapă pentru a putea construi o majoritate

Depunerea mandatului de către premierul desemnat Nicolae Ciucă este "un lucru bun" şi reprezintă "o primă etapă pentru a putea construi o majoritate în Parlament", a declarat, marţi, preşedintele USR, Dacian Cioloş, pentru RFI, conform unui comunicat transmis de partid.

El a subliniat că PNL trebuie să decidă "cât mai repede" cu cine doreşte să formeze această majoritate, adăugând că USR nu va începe negocierile decât în momentul în care o să fie clar că liberalii doresc refacerea coaliţiei.

"PNL a insistat cu un mandat pentru un Guvern minoritar. I-am spus de atunci premierului Ciucă că sugestia mea ar fi, dacă PNL-ul îşi doreşte refacerea coaliţiei de centru-dreapta care să reformeze România, trebuie să discutăm de programul de guvernare, de reformele pe care le putem asuma, de felul în care putem implementa PNRR şi i-am sugerat, de atunci, să îşi depună mandatul şi să găsim formula prin care, după o perioadă de câteva zile în care să ne aşezăm şi să negociem un program de guvernare, să fie din nou desemnat. Am înţeles atunci că lucrul acesta nu era posibil, până la urmă văd că s-a ajuns la aceeaşi concluzie. E un lucru bun, o primă etapă pentru a putea construi o majoritate în Parlament", a precizat Cioloş.

Potrivit liderului USR, PSD are "pretenţii cu impact bugetar masiv". El a sugerat că social-democraţii nu ar avea "apetit" pentru reforme şi modernizarea României.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt