Eugen Tomac (PMP): În mod sigur, dreapta trebuie să se unească în 2024

Eugen Tomac (PMP): În mod sigur, dreapta trebuie să se unească în 2024

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat, marţi, că în mod sigur, dreapta trebuie să se unească în 2024, el precizând că dacă PNL vine cu o altă soluţie şi pleacă de la guvernare mâine, poate fi evaluată situaţia de la ei, dar în momentul de faţă, PNL este aservit total PSD-ului.
”În mod sigur, dreapta trebuie să se unească în 2024, în mod sigur electoratul de dreapta aşteaptă o alternativă la actuala putere, în mod sigur, acel candidat care va învinge candidatul stângii va fi un candidat de dreapta în turul doi ale alegerilor prezidenţiale de anul viitor. Dar acel candidat nu poate fi un lider politic care spune: noi mergem singuri în alegerile europarlamentare, locale şi parlamentare, dar vom fi cu PSD până la capăt. Cu un asemene mesaj nu mai poţi păcăli pe nimeni”, a declarat Eugen Tomac în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.
 
Liderul PMP a arătat că ”un lider care vine şi anunţă un asemenea proiect politic nu mai este credibil”, din punctul lui de vedere.
 
”Dacă PNL vine cu o altă soluţie şi cu o altă abordare şi pleacă de la guvernare mâine, poate peste o lună de zile poate fi evaluată situaţia de la ei, dar în momentul de faţă, PNL este aservit total PSD-ului”, a afirmat Tomac.
 
El a continuat: ”Împreună au mărit taxe şi impozite, împreună au păstrat privilegii, împreună au luat foarte multe decizii împotriva mediului economic, împreună au ratat banii pentru finanţarea spitalelor şi împreună duc o politică externe instabilă şi impredictibilă. Uitaţi-vă că în câteva zile trebuia să intrăm în spaţiul Schengen şi oamenii ăştia lipsesc cu desăvârşire din spaţiul public”, a spus Tomac, precizând că ”este foarte greu să te aşezi la masă şi să construieşti ceva credibil”.
 
”Nu poţi peste noapte să îţi arunci pălăria să spui că eşti altceva în condiţiile în care sunt fapte politice care demonstrează că ai înşelat aşteptările electoratului, pentru că în 2020, PNL a avut discursul: Votaţi PNL, scăpaţi de PSD, ori acest lucru nu poate fi repetat din nou”, a mai afirmat preşedintele PMP.
 
Eugen Tomac a precizat că „pe zona de dreapta, pe lângă USR, PMP şi Forţa Dreptei mai există foarte multe voci de dreapta, credibile, care trebuie invitate în acest proiect”.
 
”De aceea, eu cred că proiectul de dreapta poate reuşi şi fără PNL, iar PNL va înţelege acest lucru foarte evident pe 10 iunie, după alegerile europarlamentare, când va vedea ce cost a însemnat acest mariaj nefericit pentru România, lângă PSD, şi evident atunci ei trebuie să decidă dacă vin lângă noi sau nu. O ecuaţie lângă PNL în momentul de faţă nu poate fi construită atâta timp cât ei au girat timp de 3 ani de zile toate politicile antinaţionale”,  mai spus Tomac.

Afla mai multe despredreaptaaşegeriunitatetomac
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt