Florin Cîţu propune un pact transpartinic pentru ca în 2026 România să fie asigurată energetic

Florin Cîţu propune un pact transpartinic pentru ca în 2026 România să fie asigurată energetic

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, propune un pact transpartinic care să prevadă o alocare bugetară pentru investiţii în energie, astfel încât să se asigure securitatea în domeniu a ţării în anul 2026.

"Trebuie să abordăm această problemă cu o gândire pragmatică pe termen lung, aşa cum am abordat şi în trecut problemele. În 2020, economia a fost închisă două luni de zile şi am trecut peste acea criză şi am reuşit să venim cu programe care văd că astăzi sunt lăudate, unul dintre ele este IMM Invest. Soluţiile pe termen lung trebuie să ia în calcul, aşa cum am spus şi anul trecut, securitatea energetică a României. Propun să gândim măsuri care să ne ducă în 2026 la o securitate energetică a României, una dintre măsuri ar fi foarte simplu să alocăm suplimentar de la buget, pe lângă programele de investiţii pe care le au toate companiile, un procent de care să nu se atingă nimeni şi facem un pact transpartinic, cum avem la Ministerul Apărării, un procent pe care să-l investim în acest domeniu ca să ne asigurăm că, în 2026, România o să fie securizată din punct de vedere energetic", a declarat, luni, Cîţu, la Parlament.

El a afirmat că nu este de acord cu reducerea TVA doar într-un anumit sector, cum este în cazul alimentelor de bază, deoarece se pot crea distorsiuni în economie, ceea ce ar determina apariţia de probleme.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt