Foşti parteneri de coaliţie, USR şi PNL încă se ceartă în spaţiul public din cauza reuşitelor sau nereuşitelor guvernelor pe care le-au avut, inclusiv din cauza preţului laptelui

Foşti parteneri de coaliţie, USR şi PNL încă se ceartă în spaţiul public din cauza reuşitelor sau nereuşitelor guvernelor pe care le-au avut, inclusiv din cauza preţului laptelui

Preţul la lapte, scăzut prin intervenţia Guvernului, a revenit aproape de valorile mari care erau înainte, în timp ce producătorii spun că preţul energiei este de vină, a declarat la Prima News deputatul USR Cristian Seidler.

Producătorii spun că preţurile mari vin de la scumpirea energie, iar România are bani de la UE pentru a investi în energie. Dar fostul ministru al Fondurilor Europene a spus că vom atrage zero euro pentru aceste proiecte”, a subliniat Seidler.

Deputatul din opoziţie şi-a exprimat neîncredrea în nou-numitul guvern Ciolacu şi a transmis un mesaj şi către fostul partener de coaliţie, PNL.

 

Domnul Ciolacu vine şi vorbeşte de parcă până acum ar fi fost în Opoziţie, de parcă proiecte de legi n-ar exista în Parlament. Proiectele USR pentru reformele respective sunt cele pe care chiar el le-a blocat când era preşedintele Camerei Deputaţilor. Au demonstrat deja că nu pot face, ce aşteptări putem avea de la un guvern cu aceeaşi miniştri? Am plecat din Guvernul Câţu pentru că l-aţi aruncat la gunoi, am vrut să ne aşezăm la masă să reformăm guvernul alături de PNL şi UDMR, dar dumneavoastră v-aţi aşezat la masă cu PSD”, a spus Seidler.

 

Senatorul PSD Bogdan Matei a subliniat că noul guvern vrea să sprijine producătorii, în special pe cei autohtoni.

Înainte de o decizie, trebuie să ai întâlniri cu factorii din domeniu, noi vrem să sprijinim producătorul autohton. Mulţi producători au spus că vor arunca laptele pe câmp din cauza taxelor de vânzare. Este foarte important să intervii pe piaţă cu măsuri care să ajute producătorii, în special pe cei autohtoni. Guvernul nu are altă soluţie decât să ducă la capăt jaloanele anunţate în programul de guvernare, mai ales că anul viitor este o conjunctură electorală. Un guvern se conduce şi cu remanieri, acolo trebuie intervenit şi schimbat ministrul”, a arătat Matei.

 

Adrian Cozma, deputat PNL, speră că ministru Agriculturii îşi va face treaba, spre deosebire despre predecesorul său, Petre Daea şi a criticat faptul că preţurile nu au scăzut odată cu cel al combustibilului.

Este rea credinţă undeva, pentru că preţul combustibilului a scăzut, dar preţurile în general, nu. Transportul influenţează în proporţie de 60 la sută preţurile de la raft. Este o gaură lăsată de domnul Câciu, în 2022, a fost creat un buget nerealist şi noi trebuie să găsim acum soluţii să-l peticim. Guvernul este un rezultat al majorităţii parlamentare şi eu aş fi dorit să fie o altă opţiune şi să putem face alianţă cu alt partid, dar realitatea ne-a impus această coaliţie. Susţinem guvernul PNL-PSD, pentru că asta este situaţia, chiar dacă nu ne convine”, a mai spus Cozma.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt