Înaintea şedinţei comune în care va fi dat votul de învestitură pentru Cabinetul Ciolacu, Opoziţia şi Puterea se înfruntă pe holuri

Înaintea şedinţei comune în care va fi dat votul de învestitură pentru Cabinetul Ciolacu, Opoziţia şi Puterea se înfruntă pe holuri
foto: pixabay.com

Sunt contre între Putere şi Opoziţie pe holurile Parlamentului, în aşteptarea începerii sesiunii comune în care va fi votat Cabinetul Ciolacu.

Fostul vicepremier Dan Barna, deputat USR, a venit la sala de plen cu o roată a norocului, dar pe care scria „Roata dezastrelor PSD-PNL”, inscripţionată cu mesaje precum: scumpiri, pensionari speciali, privilegii de partid, contracte pe blat, facturi majorate, care avea în centru pozele lui Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

 

Vedem retorica unui program de guvernare în care Marcel Ciolacu îi numeşte pe români sclavi moderni, după 30 de ani de guvernare mai mult PSD, românii sunt numiţi sclavi moderni. Coaliţia ar putea dura, având în vedere apetitul ambelor partide pentru putere şi bani. Avem un preşedinte de dreapta, care a numit mai mulţi premieri PSD decât Ion Iliescu”, a declarat Barna la Prima News.

Referitor la retragerea UDMR de la guvernare, ministrul desemnat al Economiei şi Turismului, Radu Oprea (PSD), susţine că partidul său a votat în timpul negocierilor o ofertă pentru partidul minorităţii maghiare, ofertă declinată de UDMR.

Întrebat despre proiectele sale ca viitor ministru al Turismului, Oprea a spus că operatorii din domeniu, care au fost sprijiniţi de stat în timpul pandemiei şi al crizei energetice, trebuie să ajute statul.

Este nevoie de o discuţie onestă ca să avem o calitate mai bună şi preţuri decente în turismul din România. Operatorii trebuie să dea răspunsul adecvat pentru scăderea preţurilor, noi îi susţinem în continuare, dar trebuie să facă şi operatorii partea lor. Un scop ar fi să ne propunem să atragem jumătate din banii cheltuiţi de români afară pe vacanţe”, a arătat ministrul desemnat.

El a mai spus că va fi folosită emblema cu celebra frunză a Elenei Udrea, dacă „sunt documente care ne obligă la asta”

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt