Klaus Iohannis: Ziua Veteranilor de Război ne readuce în memorie meritele celor care au luptat pentru împlinirea idealurilor naţionale

Klaus Iohannis: Ziua Veteranilor de Război ne readuce în memorie meritele celor care au luptat pentru împlinirea idealurilor naţionale

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă luni că Ziua Veteranilor de Război ne readuce în memorie meritele celor care, cu mult curaj şi patriotism, au luptat pentru apărarea independenţei, a suveranităţii, a integrităţii teritoriale, precum şi pentru împlinirea idealurilor naţionale.
 
Acum, când Europa se confruntă cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei, trebuie să acţionăm mai mult ca oricând pentru ca valorile democratice, statul de drept şi ordinea mondială bazată pe reguli să prevaleze în faţa manifestărilor extremiste, autocratice şi a folosirii forţei în relaţiile internaţionale, spune preşedintele în mesaj.
 
”Ziua Veteranilor de Război ne readuce în memorie meritele celor care, cu mult curaj şi patriotism, au luptat pentru apărarea independenţei, a suveranităţii, a integrităţii teritoriale, precum şi pentru împlinirea idealurilor naţionale şi atingerea intereselor României. Veteranii noştri de război au trecut prin vicisitudinile şi ororile războiului. Unii dintre ei au fost răniţi, iar mulţi dintre camarazii lor şi-au sacrificat vieţile pe câmpul de luptă”, afirmă preşedintele Klaus Iohannis. 

Afla mai multe despreiohannisveteranidiscurs
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt