Liderul deputaţilor UDMR: Liderilor AUR nu le pasă dacă va fi practic război pe străzi, ei vor să crească în sondaje

Liderul deputaţilor UDMR: Liderilor AUR nu le pasă dacă va fi practic război pe străzi, ei vor să crească în sondaje

Eu nu am vrut să provoc pe nimeni, dar jandarmii m-au redirecţionat abuziv spre altă uşă, spune Ludovic Orban, liderul partidului Forţa Dreptei, care a fost agresat ieri de către demonstranţii AUR din faţa Parlamentului.

„E tipul de mardeiaş (cel care l-ar fi lovit cu piciorul n.red.) care dă câte un picior ca să nu se vadă, sunt bătăuşi de galerie care lovesc pe la spate. Dacă i-aş vedea pe stradă unu la unu, nici n-ar avea curaj să comenteze. Eu n-am vrut sa provoc pe nimeni, am fost redirecţionat spre altă intrare, pentru că Jandarmeria, în mod abuziv, nu m-a lăsat să intru pe uşa obişnuită, am venit pe jos. Violenţele au apărut ulterior. Nu mi s-a întâmplat aşa ceva în viaţa mea, să nu fiu lăsat să intru în Parlament şi să-mi fac treaba”, a spus Orban.

El a explicat că reprezentanţii partidului său s-au opus în Parlament proiectelor de legi care au declanşat protestele violente.

„Majoritatea manifestanţilor ştiau că parlamentarii partidului Forţa Dreptei au votat contra legilor. Pe lângă cei de la AUR erau şi oameni care veniseră acolo în urma mobilizării online” a adăugat Orban, care i-a învinuit pe liderii AUR pentru violenţele din faţa Parlamentului.

Liderul deputaţilor UDMR, Cosma Botond, a povestit cum a scăpat ca prin urechile acului să fie şi el agresat de protestatari, dar mulţumită jandarmilor.

„Am scăpat mai uşor că au intervenit jandarmii, eu mă duc pe jos la Parlament, iar jandarmii m-au redirecţionat către altă intrare. Când m-au văzut, câţiva protestatari au început să strige la mine şi două persoane au luat-o spre mine. Acei oameni au fost păcăliţi de liderii partidului extremist AUR. Responsabilitatea le aparţine lui Eugen Simion şi altor lideri care au debitat minciuni. Practic nu le pasă dacă o să se lase cu război pe străzi, ei vor doar să crească în sondaje. Liderii AUR doar induc frică în societate, speculează anumite frici existente. M-am gândit să încerc să am o discuţie cu ei, să le spun că au fost minţiţi, acei oameni nu ştiu de fapt ce conţin legile. Liderii AUR consideră că acesta este trendul şi pot creşte doar prin scandal. Cred că dacă citeau, majoritatea înţelegea ce este în legile respective”, a spus deputatul.

El a subliniat că este o diferenţă uriaşă între protestul violent al AUR şi cel justificat al profesorilor.

„Au mai fost incidente similare şi la Senat, iar gestul lui Simion (care l-a scuturat de umeri pe fostul ministru al Energiei la tribuna Parlamentului n.red.) a fost un gest grosolan, grobian, gesturi la care el a mai recurs, gesturi de agresiune verbală şi fizică, e live pe Facebook tot timpul, el vrea să crească în sondaje, partidele extremiste nu au programe, doar exploatează fricile, fără a avea soluţii de substanţă. Eu cred că acest fenomen se va amplifica pe măsură ce se apropie alegerile şi cred că autorităţile trebuie să aibă o atitudine fermă faţă de cei responsabili”, a subliniat deputatul.

Afla mai multe despreparlamentprotest aurviolente
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt