Nicolae Ciucă, desemnat candidat la funcţia de prim-ministru

Nicolae Ciucă, desemnat candidat la funcţia de prim-ministru

Nicolae Ciucă a fost desemnat, la 22 noiembrie 2021, de preşedintele Klaus Iohannis, candidat la funcţia de prim-ministru.

S-a născut la 7 februarie 1967 în localitatea Pleniţa, judeţul Dolj. A absolvit Liceul Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova, în 1985, şi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi "Nicolae Bălcescu" de la Sibiu, în 1988. În anul 1990, a urmat Cursul de perfecţionare de comandanţi companii cercetare, la Făgăraş. Ulterior, a studiat la Academia de Înalte Studii Militare, specialitatea Arme Întrunite, în perioada 1993-1995, potrivit www.mapn.ro.

În 2000 a urmat cursul PSO (operaţii în sprijinul păcii) (Centrul PfP, Bucureşti) şi cursul de limbă engleză (Academia Forţelor Terestre, Sibiu), iar în 2001, a participat la cursul JOINT şi operaţii multinaţionale (Centrul PfP, Bucureşti). În anul 2003 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare, cu lucrarea "Dimensiunea angajării Armatei României în operaţii întrunite multinaţionale" (UNAP, Bucureşti), iar în 2004 a urmat Cursul de relaţii civili militari în Europa de Est şi Asia Centrală (Hulburt Field, Florida - SUA). În 2005 a urmat Cursul de limba engleză - terminologie NATO, York Sr. John University, iar în 2006 a absolvit, în SUA, Colegiul de război, trupe de uscat, şi a obţinut Masterul în Studii Strategice. În 2012 a absolvit cursul postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale "Securitate şi bună guvernare" - Colegiul Naţional de Apărare, conform www.mapn.ro.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt