Nicolae Ciucă, întrevedere cu preşedintele Cehiei în prima zi a vizitei la Praga. Ambii oficiali sunt militari de carieră

Nicolae Ciucă, întrevedere cu preşedintele Cehiei în prima zi a vizitei la Praga. Ambii oficiali sunt militari de carieră

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, este într-o vizită oficială în Republica Cehă, miercuri şi joi, însoţit de o delegaţie parlamentară din care fac parte senatoarele Roberta Anastase şi Nicoleta Pauliuc, secretar al Senatului, respectiv preşedinta Comisiei de apărare.  
Aflat la Praga la invitaţia omologului său, Milos Vystrcil, Nicolae Ciucă se va întâlni în prima zi a vizitei sale oficiale şi cu preşedintele ceh Petr Pavel, întâlnire importantă din perspectiva parteneriatului economic România - Republica Cehă, dar şi a creşterii comunităţii româneşti din Cehia, informează PNL.
Dialogul preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, cu preşedintele Cehiei, Petr Pavel, va fi cu atât mai relevant şi important, având în vedere că ambii împărtăşesc o lungă carieră militară, înainte de a avea funcţii politice. Ca generali de armată, cei doi împărtăşesc cel mai probabil o viziune mai amplă asupra situaţiei din regiune şi asupra viitorului celor două state în contextul regional şi euro-atlantic.
Comunitatea de români numără astăzi peste 50.000 de cetăţeni şi a crescut în mod semnificativ în ultimul deceniu. Românii activează în domenii ca IT&C, în companii multinaţionale, precum şi lucrători sezonieri în agricultură sau construcţii.  
Întrevederile la nivel înalt sunt completate miercuri de participarea la evenimentul "Conect&Grow: Business opportunities in Romania", unde delegaţia României va discuta cu oameni de afaceri interesaţi de oportunităţi de investiţii în ţara noastră. 
În România activează companii mari din Cehia, în domenii diverse, de la energie la domeniul alimentar.

Afla mai multe despreciucacehiapresedinte
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt