Nu văd nicio preocupare reală pentru aderarea la Schengen; Croaţia o să ne-o ia foarte probabil înainte

Nu văd nicio preocupare reală pentru aderarea la Schengen; Croaţia o să ne-o ia foarte probabil înainte

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, le reproşează autorităţilor române că nu ar avea "nicio preocupare reală pentru aderarea la Spaţiul Schengen", decât "declaraţii goale" şi "victimizări puerile".

"Salut declaraţia fostului premier Cîţu, care, în vară, spunea că România poate adera în acest an la Spaţiul Schengen. A avut perfectă dreptate, numai că nu era vorba despre România. Croaţia o să ne-o ia foarte probabil înainte. Între timp, domnul Cîţu nu mai e premier, PSD conduce coaliţia de guvernare, iar domnul Iohannis este confortabil să lucreze cu un guvern format cu oameni care au participat activ la distrugerea justiţiei - unicul motiv pentru care România nu e astăzi în Schengen", scrie Cioloş, pe Facebook.

El menţionează că, din punct de vedere tehnic, România este pregătită de aderare încă din 2011, dar că decizia este una politică şi trebuie luată în unanimitate de şefii de stat şi de guvern din Consiliul European. Potrivit lui Cioloş, din 2011 până în prezent acest lucru nu a fost posibil deoarece "România nu a convins toate statele membre că lupta împotriva corupţiei este una serioasă şi susţinută", că face toate eforturile pentru a stopa traficul de bunuri şi persoane sau că luptă eficient împotriva crimei organizate.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt