Oana Ţoiu, USR: Avem o generaţie întreagă care se uită cu frică la televizor că nu va mai avea cine să aibă grijă de ei la bătrâneţe

Oana Ţoiu, USR: Avem o generaţie întreagă care se uită cu frică la televizor că nu va mai avea cine să aibă grijă de ei la bătrâneţe
foto: Facebook

Cauzele abuzurilor din căminele de bătrâni din Ilfov sunt mult mai profunde şi nu este vorba despre câţiva oameni, ci despre un sistem bine pus la punct de ani de zile, a declarat la Prima News deputatul USR Oana Ţoiu.

 

„Avem o generaţie întreagă care se uită cu frică la televizor că nu va mai avea cine să aibă grijă de ei la bătrâneţe. Cauzele nu se opresc la câţiva oameni, este un sistem bine pus la punct de ani de zile. Trebuie luate măsuri acum, pentru că numărul centrelor rezidenţiale va creşte din cauza îmbătrânirii populaţiei”, a subliniat parlamentarul USR.

 

Ea s-a întrebat de ce premierul Marcel Ciolacu a anunţat mai întâi controalele care au avut loc în azilele din toată ţara.

 

„PNL şi PSD unt partide de guvernare, principala lor grijă acum ar fi ca aceste abuzuri să nu se mai repete. Dar, au votat împotrivă şi PNL şi PSD când noi am vrut să convocăm o sesiune extraordinară în care să se discute problema azilelor”, a precizat Ţoiu.

 

Deputatul PSD Laurenţiu Gîdei susţine că şi USR are partea sa de vină, pentru că a fost la guvernare o scurtă perioadă.

 

„Despre aceste nereguli se discuta şi înainte. Acum, toată presiunea a fost pe miniştrii social-democraţi, care nu au aceeaşi răspundere ca Raluca Turcan (a cărei demisie a fost cerută de PSD n.red.). Putem discuta şi de Ministerul de Interne aici, pentru că toţi poliţiştii ştiau. A fost sesizat Parchetul din februarie, de corpul de control al premierului. Ar trebui să ne asumăm toată clasa politică ce s-a întâmplat acolo”, a spus Gîdei.

 

„Nu văd care ar fi implicarea Ralucăi Turcan”, spune deputatul PNL Gheorghe Pecingină.

 

„De la momentul în care a fost sesizat Nicolae Ciucă, în 11 zile a fost realizat parcursul legal şi a fost trimisă sesizarea la Parchetul General. Ce a făcut premierul Ciolacu a fost un act politic, să anunţe la televizor controalele, lucrurile astea nu se anunţă, se fac şi apoi se anunţă rezultatele”, a subliniat Pecingină.

Afla mai multe despreazilevoluntariscandal
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt