Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate. Nu se vor mai acorda nici cele aflate în plată. Toate detaliile la Focus 18:00 la Prima TV

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate. Nu se vor mai acorda nici cele aflate în plată. Toate detaliile la Focus 18:00 la Prima TV
Digi24

Parlamentarii au decis miercuri eliminarea pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor. Legea a fost votată în plenul reunit, după ce anterior a primit un raport de admitere cu amendamente. Din cele trei proiecte depuse de PNL, USR PLUS şi PSD, cel din urmă a primit raport favorabil şi a fost completat cu amendamente de la celelalte două partide. Unul dintre amendamente prevede încetare plăţii inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor în vigoare.

ACTUALIZARE ora 17:00 Parlamentul a adoptat cu 357 de voturi pentru, niciun vot împotrivă iniţiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au fost prezenţi în sală, însă nu au votat.

ACTUALIZARE ora 16:47 Alfred Simonis, PSD: „Amendamentele astea care ar putea fi neconstituţionale au fost depuse de USR PLUS. Mă bucur să anunţ că iniţiativa PSD este cea care va fi supusă pentru aprobare. E un moment important pentru România, pentru această generaţie care este astăzi în Parlament şi mă aşteptam să fim mai calmi.”

ACTUALIZARE ora 16:45 Florin Roman, deputat PNL: „Eu am mai văzut filmul ăsta în legislatura trecută de două ori. Două legi, ambele votate cu mâna sus de tot Parlamentul care nu au produs efecte pentru că după au fost atacate la CCR şi am constatat că sunt neconstituţionale. Actualul proiect, care a fost amendat şi care prevede inclusiv oprirea celor aflate în plată, din punctul meu de vedere va avea mari probleme de constituţionalitate. Dacă ne-am fi dorit cu toţii să nu facem decât a ne lovi unul pe altul şi am fi colaborat eu sunt convins că astăzi puteam avea o lege constituţională.”

Afla mai multe despreeliminateparlamentaripensii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt