Premierul din umbră al AUR

Premierul din umbră al AUR

Liderii AUR sunt în căutarea unui premier din umbră, după ce s-au dezis de Călin Georgescu, susţinător al mareşalului Ion Antonescu, considerat criminal de război de statul român. Însă noul ţef de guvern propus de AUR are aceleaşi păcate. Şi el se numără printre admiratorii Mareşalului.

Întrebat, în emisiunea Insider Politic, ce membru de partid ar putea să ocupe funcţia de prim-ministru, copreşedintele AUR Claudiu Târziu a venit cu un nume puţin cunoscut publicului.

Însă Marius Lulea este autorul unei cărţi omagiale despre mareşalul Ion Antonescu. Un volum în care autorul îl
numeşte pe fostul dictator victimă a regimului comunist.

”Din punct de vedere juridic, mareşalul Ion Victor Antonescu este la momentul de faţă considerat << criminal de război >> . Nici o hotărâre judecătorească ulterioară nu a anulat această încadrare, asta deşi tribunalul care a luat această decizie nu avea nici o competenţă legală pentru a face acest lucru. De altfel, pe acelaşi model, zeci de mii de buni români au fost ulterior condamnaţi la moarte sau aruncaţi în temniţele comuniste unde şi-au găsit moartea”, scrie Lulea.

Şi celălalt copreşedinte al AUR, George Simion, vede cu ochi buni nominalizarea.

Marius Lulea este de profesie inginer şi deţine o firmă de construcţii. De altfel, a fost patronul lui George Simion înainte ca actualul copreşedinte al AUR să intre în politică. Lulea îl plătea pe George Simion cu 3.200 de lei lunar. Ultimele declaraţii fiscale arată că firma condusă de Marius Lulea avut în 2019 un profit de 240.000 de euro.

Afla mai multe despreaurmarius luleapremiertop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt