Rafila: Cred că sistemul de sănătate din România, ţinând cont şi de limitele finanţării, oferă pacienţilor, în general populaţiei, servicii satisfăcătoare

Rafila: Cred că sistemul de sănătate din România, ţinând cont şi de limitele finanţării, oferă pacienţilor, în general populaţiei, servicii satisfăcătoare

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, acordă „notă de trecere” sistemului românesc de sănătate, el susţinând că acesta merită nota 7 sau 8 şi precizând că în acordarea unui calificativ trebuie ţinut cont de nivelul de finanţare al sistemului. „Cred că sistemul de sănătate din România, ţinând cont şi de limitele acestei finanţări, oferă pacienţilor, în general populaţiei, servicii satisfăcătoare”, spune ministrul.

„Cred că nota pentru sistemul de sănătate din România este undeva între 7 şi 8, dar să ştiţi că, de multe ori, nu nota este importantă, ci trendul. Iar din punct de vedere al trendului, suntem, cu siguranţă, pe un trend crescător şi dacă toate proiectele pe care noi le-am pus în pagină şi au început să se facă, în mod efectiv, se vor realiza – şi opinia mea este că marea lor majoritate se va realiza – atunci nota pentru sistemul de sănătate, pe care o vor da cetăţenii, nu trebuie să dăm noi notele, va fi una mai bună. Eu cred că trecem clasa, trebuie să ţinem cont şi de nivelul de finanţare a sistemului de sănătate din România, ce oferă sistemul de sănătate din România în corelaţie, dacă vreţi, cu nivelul finanţării. Cred că sistemul de sănătate din România, ţinând cont şi de limitele acestei finanţări, oferă pacienţilor, în general populaţiei, servicii satisfăcătoare”, a afirmat Alexandru Rafila duminică seară, la B1 Tv întrebat ce notă dă sistemului sanitar românesc. 
 
Ministrul Sănătăţii a dat explicaţii despre stadiul privind realizarea spitalelor promise în ultimii ani, el arătând, în acest context, că „au prins contur” cele trei spitale regionale, pentru care proiectele tehnice au fost finalizate, iar toamna aceasta va începe efectiv construcţia la Spitalul Regional din Iaşi. În plus se realizează şi alte spitale mai mici, dar şi trei mari centre destinare tratării pacienţilor cu arsuri. 
 
Conform ministrului, „povestea spitalelor a început în 2007”, când nu PSD era la guvernare şi când au fost promise opt spitale regionale dar şi spitale regionale şi orăşeneşti, iar în acest context a afirmat că „au fost peste 40 de studii de fezabilitate pe care le-am plătit cu toţii, şi dvs, şi eu, care nu au mai ajuns niciodată la finalizare”.

Afla mai multe desprerafilasanatatesistem
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt