Rotativa guvernamentală se întoarce, pe măsură ce greva profesorilor se stinge

Rotativa guvernamentală se întoarce, pe măsură ce greva profesorilor se stinge
Mediafax

Este o perioadă foarte dinamică în mediul politic românesc şi rotaţia premierilor trebuie să se producă rapid, pentru a scădea convulsiile sociale, a declarat la Prima News purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea.

El a spus că greva profesorilor a arătat nivelul lipsei de încredere în guvernanţi, încredere care va fi extrem de greu de câştigat înapoi, totuşi consideră că va fi găsit curând interesul comun al elevilor cu dreptul la o salarizare decentă a profesorilor, pentru încetarea protestelor.

Adrian Cozma, deputat PNL, a subliniat că partidul său şi PSD au ajuns în coaliţie este pentru că realitatea le-a arătat că trebuie să guverneze împreună.

Important este să ducem această criză până la capăt. Trebuie rezolvată problema din învăţământ, nu mai poate continua această grevă. Se vede o domolire a grevei, rotativa poate începe. Eu cred că a fost gestionată corect greva, conform resurselor pe care le avem în momentul de faţă”, a spus deputatul.

Deputatul USR Christian Seidler este de părerere, însă, că PNL şi PSD şi-au călcat cuvântul dat atunci când a spus că amână rotativa din cauza grevei şi a problemei pensiilor speciale.

„Dacă Ciucă îşi dă demisia, guvernul interimar nu va putea emite ordonanţe de urgenţă. Şi-aşa, profesorii au primit doar 85 de lei în plus peste banii economisiţi de guvern în urma salariilor neplătite greviştilor”, a subliniat Seidler.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt