Salariul minim european: dovada că PSD susţine angajaţii şi mediul de afaceri

Salariul minim european: dovada că PSD susţine angajaţii şi mediul de afaceri

Guvernul condus de Marcel Ciolacu s-a angajat să îmbunătăţească nivelul de trai al românilor. Salariul minim european aduce nu doar beneficii directe angajaţilor, inclusiv în sectorul privat, ci şi consolidează stabilitatea în mediul de afaceri, contrar opiniilor eronate ale USR. Reacţia PSD vine după ce Claudiu Năsui a susţinut că majorarea salariului minim reprezintă o creştere a taxării muncii.

PSD susţine însă că liderii USR sunt pe o drum total greşit. Introducerea salariului minim european va asigura o creştere generală a salariilor în România, va echilibra raportul între muncă şi capital, va spori productivitatea şi va contribui la reducerea inegalităţilor sociale.

PSD respinge ferm dezinformările propagate de USR cu privire la impactul acestei legislaţii europene asupra impozitelor pe muncă şi construieşte un cadru care să încurajeze tinerii să rămână în ţară.

În prezent, PSD dezvoltată o strategie coerentă pentru integrarea salariului minim european în legislaţia românească, oferind astfel mediului privat o cale clară pentru planificarea politicilor salariale viitoare.

Un prim pas al acestei strategii pe termen lung, Guvernul PSD creşte salariul minim brut de la 1 iulie 2024 cu 400 lei, ajungând la 3.700 lei. Această majorare asigura premisele implementării, de la 1 ianuarie 2025, a mecanismul european stabilit prin Directiva 2041/2022 privind salariul minim adecvat în UE.

În plus, prin asigurarea unui mecanism de ajustare anuală a salariului minim conform indicatorilor economici, se facilitează estimările precise pentru alocarea resurselor financiare pe termen mediu şi lung, atât pentru forţa de muncă, cât şi pentru dezvoltarea afacerilor.

Această măsură este vitală pentru a reţine forţa de muncă în România şi pentru a reduce discrepanţele salariale între ţara noastră şi alte state europene, în timp ce propunerile amatoriste ale USR ar accentua decalajele salariale şi ar pune în pericol sistemul de pensii publice.

Încă o dată, USR demonstrează doar lipsă de susţinere pentru angajaţii cu venituri mici din România.

Afla mai multe desprepsdsalariuminim
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt