Şedinţă de criză la USR PLUS. Se discută inclusiv varianta ieşirii de la guvernare

Şedinţă de criză la USR PLUS. Se discută inclusiv varianta ieşirii de la guvernare

Liderii USR PLUS au la această oră o şedinţă în care discută scenariile după demiterea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. Decizia premierului i-a luat în surprindere pe partenerii de Alianţă. În timp ce Dan Barna a discutat în această dimineaţă cu premierul Cîţu şi a acceptat să preia interimatul ministerului Sănătăţii, Dacian Cioloş a reproşat într-un mesaj pe Facebook că este „inacceptabilă” demiterea lui Voiculescu „fără consultarea conducerii Alianţei USR PLUS”.

Şi membrii Birourilor Naţionale ale celor două partide, USR şi PLUS, au fost luaţi prin surprindere de decizia premierului şi îi reproşează lui Barna că a acceptat interimatul.

Surse din partid susţin că sunt mai multe scenarii luate în calcul, inclusiv ieşirea de la guvernare, deşi această variantă are şanse mici, o recunosc chiar lideri din partid. Un alt scenariu transmis pe surse de cei din USR PLUS este rămânerea la guvernare, dar fără Cîţu premier. O astfel de variantă, însă, presupune demiterea prim-ministrului prin moţiune de cenzură sau demisie a premierului şi automat demiterea cabinetului.

Se discută şi posibile variante de înlocuire a lui Vlad Voiculescu la ministerul Sănătăţii. Unul dintre numele vehiculate pe surse este cel al medicului şi deputatului USR, Adrian Wiener. PLUS nu ar fi totuşi de acord cu această propunere. Partidul lui Cioloş îşi doreşte în continuare ministerul Sănătăţii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt