Senator USR: Nu ne aşteptam să fie refuzată în Parlament discuţia despre abuzurile de la Voluntari, mai ales de la un partid ca PSD, unde este cuvântul „bunic” în gura fiecărui lider

Senator USR: Nu ne aşteptam să fie refuzată în Parlament discuţia despre abuzurile de la Voluntari, mai ales de la un partid ca PSD, unde este cuvântul „bunic” în gura fiecărui lider

DIICOT a obţinut rapid mandatele de arestare în cazul bătrânilor abuzaţi în căminele din Voluntari, iar ministrul Justiţiei „speră” că rechizitoriul va fi realizat cu celeritate.

 

Cel puţin asta a declarat Alina Gorghiu la Prima News, când a fost întrebată despre raportul Comisiei Europene privind starea justiţiei în România, document pe care-l consideră favorabil ţării noastre.

 

„E de departe cel mai bun raport pe care l-am întâlnit până acum. Dacă vă uitaţi la fiecare ţară monitorizată, România nu stă deloc rău. Sunt notate progrese semnificative în privinţa garanţiilor de independenţă a justiţiei. Vom face un cod cu privire la integritate în justiţie, suntem pe ultima sută de metri. Mai sunt semnalate probleme la capitolul pluralismul media şi echilibrul puterilor în stat, introducerea de reglementări privind lobby-ul pe lângă parlamentari. Vă spun că voi fi foarte deschisă şi voi accepta orice fel de critică şi de proiect fezabil de la colegii din Opoziţie”, a subliniat Gorghiu.

 

Analistul politic Alexandru Lăzescu a mai domolit, însă, optimismul ministrului Justiţiei despre raportul Comisiei Europene.

 

„Raportul a bifat chestiuni procedurale, dar asta nu înseamnă că au fost rezolvate problemele. A bifa ceva formal nu înseamnă că a fost rezolvată problema de fond”, a precizat Lăzescu.

 

Silvia Dinică, senator USR, este de părere că cetăţenii români văd în fiecare zi efectele problemelor din justiţie.

 

„Primul efect pe care îl văd cetăţenii este prescrierea faptelor, din cauză că un dosar e plimbat prin instanţă până la prescriere. Oamenii văd că nu se mai regăseşte dreptatea, nu mai este în mâinile justiţiei oarbe, ea este amânată când vine vorba de persoane importante central sau local. E necesar ca discuţia (despre abuzurile asupra bătrânilor din căminele din Voluntari) să fie ţinută pe masă toată vara, chiar dacă cei care ne guvernează refuză. Nu ne aşteptam la asta, mai ales la un partid ca PSD, unde este cuvântul bunic în gura fiecărui lider. Statul de drept este mai puternic, dacă fiecare cetăţean devine mai conştient de el însuşi. Nu trebuie să mai decidă politicul”, a subliniat Dinică.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt