Stolojan: Nu poţi creşte veniturile cu rata inflaţiei, le poţi creşte cu 15 la sută dar nu cu 25 la sută dacă vrei să faci faţă inflaţiei

Stolojan: Nu poţi creşte veniturile cu rata inflaţiei, le poţi creşte cu 15 la sută dar nu cu 25 la sută dacă vrei să faci faţă inflaţiei
foto: news.ro

Fostul premier PNL Theodor Stolojan consideră că PSD a dinamitat protocolul coaliţiei de guvernare după ce a anunţat că va reduce numărul de minstere.

Eu speram să se respecte protocolul, dar PSD l-a dinamitat public prin Ministerul Transporturilor, când s-a ieşit şi s-a spus că se taie din ministere şi atunci s-au reluat negocierile de la zero”, a declarat Stolojan la Prima News.

El a spus că PNL a înţeles că urmează o perioadă grea la guvernare, iar partidul a rămas unit.

Orice program de guvernare este verificat atunci când se ajunge la buget. Guvernul care vine nu va avea o misiune uşoară”, a adăugat fostul premier.

Stolojan s-a referit la greva din Educaţie şi a spus că majorările salariale ar fi prea mari.

La greva din educaţie a fost o confuzie de ambele părţi. La sfârşitul acestui an inflaţia e prognozată la 8 la sută, anul trecut a fost 14 la sută, deci sunt 25 la sută în total, ori personalul plătit de la buget n-a beneficiat de creşteri de venituri aşa cum s-a întâmplat în toţi anii cu inflaţie. Dar nu poţi creşte veniturile cu rata inflaţiei, le poţi creşte cu 15 la sută dar nu cu 25 la sută dacă vrei să faci faţă inflaţiei”, a subliniat fostul şef al guvernului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt