UPDATE - Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a dat demisia în şedinţa de Guvern. Ungureanu, USR, la Prima News: Şi Rafila ştia de azilele groazei din ianuarie

UPDATE - Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a dat demisia în şedinţa de Guvern. Ungureanu, USR, la Prima News: Şi Rafila ştia de azilele groazei din ianuarie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a dat demisia din funcţie, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov, au declarat surse politice pentru News.ro. Anunţul ar urma să fie făcut în şedinţa de Guvern care începe la ora 11.00.

Potrivit surselor, ministrul era aşteptat astăzi să preznte premierului Marcel Ciolacu raportul privind situaţia din centrele de îngrijire a bătrânilor, în urma scandalului de la azilele din Ilfov. 

Deputatul USR Emanuel Ungureanu solicită şi demisia ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, după ce a prezentat în premieră la Prima News un document despre care spune că aparţine Centrului pentru Resurse Juridice şi din care ar reieşi că Rafila ştia încă din sfârşitul lunii ianuarie 2023 despre azilele groazei din Voluntari.

„Trebuia să ia măsuri şi public îi cer demisia lui Rafila şi lui Ciolacu să-l demită. Toţi miniştrii care au avut cunoştinţă de aceste lucruri trebuie demişi. În mandatul precedent, când făceam inspecţii inopinante în spitale, s-a făcut comisie parlamentară de anchetă să mă întrebe ce caut în spitale, în condiţiile în care eram membru în Comisia de Sănătate”, a subliniat Ungureanu.

Premierul Marcel Ciolacu declara că nu are nicio milă pentru „ticăloşii” care au făcut astfel de lucruri şi că prioritatea va fi verificarea şi reanalizarea autorizaţiilor la toate centrele pentru copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut consultări cu reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale reprezentative din domeniul asistenţei sociale , pe subiectul condiţiilor oferite în centrele de îngrijire a vârstnicilor şi persoanelor cu handicap. Una dintre organizaţiile reprezentative, Centrul pentru Resurse Juridice, care a a avut un protocol cu Ministerul Muncii în baza căruia putea face controale neanunţate în aceste centre, protocol denunţat unilateral de minister, a refuzat să participe la discuţii. 

Organizaţiile Declic şi Corupţia Ucide au anunţat organizarea unui protest, joi seară, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Sub sloganul „Toţi ştiau: afară cu Budăi şi Firea!”, organizatorii solicită demiterea celor doi miniştri, susţinând că aceştia „au ştiut despre ororile din căminele pentru bătrâni şi au tăcut” şi, „mai mult, au încercat să muşamalizeze totul”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt