Vom pune bazele acreditării ocupaţiei de analist comportamental, pentru copiii cu probleme de sănătate mintală

Vom pune bazele acreditării ocupaţiei de analist comportamental, pentru copiii cu probleme de sănătate mintală

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) vor pune în curând bazele acreditării ocupaţiei de analist comportamental, care oferă servicii în sprijinul familiilor care au copii cu probleme de sănătate mintală, a transmis, luni, ministrul de resort, Raluca Turcan, pe Facebook.

Ministrul Muncii a făcut declaraţiile la finalul participării sale la dezbaterea "Sănătatea mintală a copiilor din România".

"Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi ANDPDCA vor pune în scurt timp bazele standardizării şi acreditării ocupaţiei de analist comportamental, care oferă servicii terapeutice ABA (Applied Behavioral Analysis, n.r.) la standarde profesioniste, atât de utile familiilor care au copii cu probleme de sănătate mintală", a menţionat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a opinat că părinţii copiilor cu tulburări mintale nu-i pot ajuta pe aceştia să-şi atingă potenţialul maxim de dezvoltare în absenţa intervenţiei specialiştilor.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt