Cluburi deschise pentru miniștri – Focus Prima TV

Cluburi deschise pentru miniștri

O anchetă a unui post de televiziune din Franța a dezvăluit o adevărată rețea de petreceri clandestine la care participă oficiali ai guvernului de la Paris. Miniștri și alți înalți demnitari ar fi avut acces privilegiat în cluburi de noapte, fără păstrarea regulilor sanitare. Procurorul general al Republicii Franceze a anunțat deschiderea unei anchete. Franța a intrat în cea de a treia carantină de la începutul pandemiei, cu reguli foarte dure pentru cetățenii de rând.

Jurnaliștii francezi de la postul de televiziune M6 au filmat cu camera ascunsă cum se pot încălca regulile
sanitare în plin centrul Parisului.

Jurnaliștii au decis să încerce să rezerve o masă, chiar dacă intrarea în club nu este chiar la îndemâna oricui și se face cu o recomandare.

Odată intrați, participanții la cina ilegală află că prețurile pentru o astfel de distracție nu sunt chiar la îndemâna oricui.

Și poate ajunge până la aproape 500 de euro. Pentru acești bani, clienții au parte de un tratament ca și cum Covid 19 nu ar exista. Nici oaspeții și nici chelnerii nu poartă mască.

Prin urmare, clienții se îmbrățișează și se sărută pe obraji, fără mască. Unii recunosc cu nonșalanță că participă des la astfel de reuniuni, alături de membri ai guvernului.

Un reprezentant al Ministeruluid e Interne a precizat că, dacă se dovedește că oficiali francezi au participat la astfel de reuniuni, ei pot fi amendați la fel ca oricare alt cetățean, cu cel puțin 135 de euro

Pe de altă parte, francezii de rînd încearcă să se conformeze regulilor din carantină, care le interzic, printre altele,
consumul de alcool în locuri publice. Adică pe malul Senei. Echipaje de polițiști patrulează în permanență prin locurile aglomerate pentru a se asigura că legea este respectată.

Și în cazul celor care nu respectă legea în public, amenda minimă este tot de 135 de euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share