CNN, reportaj la morgă în România - Focus Prima TV

CNN, reportaj la morgă în România

Cazuri tot mai puține de COVID, decese multe! Așa poate fi descrisă situația actuală din România. În 24 de ore au fost raportate 1.550 de cazuri noi și 154 de decese. Dintre oamenii care au pierdut lupta cu virusul, 130 erau
nevaccinați! Rata mică de imunizare din România și numărul mare de vieți irosite zilnic le-au atras atenția și jurnaliștilor -americani de la CNN. Încă o dată suntem exemplul de “așa nu” al Europei.

Este sunetul disperării,la morga Spitalului Universitar din București. Cea care plânge este o femeie care vede pe
cineva iubit… pentru ultima oară. Fără sărut de rămas bun însă. Trupul va ieși de la morgă într-un sicriu sigilat. Și nu va mai ajunge niciodată acasă. Imaginile zecilor de cadavre în saci de plastic au fost filmate de o echipă CNN la Spitalul Universitar din București. Unde morga a devenit neîncăpătoare.

Dramatic este că cei care au murit ar fi avut șanse mari să fie și acum lângă familie. Dacă s-ar fi vaccinat.

De altfel titlul materialului CNN este “România se luptă cu cel mai puternic val COVID. Suspiciunile privind vaccinul și credințele religioase duc la o combinație mortală”. Nu doar studiile, ci și realitatea din spitale arată că rata mortalității în rândul persoanelor vaccinate este mică.

În încercarea de afla de ce mulți dintre români sunt reticenți când vine vorba de vaccinare, echipa CNN a mers și într-o comună din județul Suceava. Acolo primar este un pastor.

La zece minute distanță de comuna Bosanci, cimitirul e plin de morminte noi. Până acum, peste 55.000 de români infectați cu virusul sars cov 2 au murit. Rata vaccinării este una dintre cele mai mici din Europa. Cu ambele doze sunt vaccinați doar 44% dintre românii de peste 12 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share