Cod galben de ninsori abundente în mai multe zone din țară, valabil până sâmbată – Focus Prima TV

Cod galben de ninsori abundente în mai multe zone din țară, valabil până sâmbată

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori abundente în zonele montane. Vremea se strică în toată țara, vor fi ploi, vânt și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Potrivit ANM, în interval 08 ianuarie, ora 12:00 – 09 ianuarie, ora 04:00, vor fi ninsori însemnate cantitativ în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Judeţele aflate sub avertizare Cod galben sunt: Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea.

Pentru celelalte regiuni a fost emisă o informare meteorologică, valabilă până sâmbătă, la ora 10:00. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15…25 l/mp.

Total
0
Shares
Total
0
Share