Compensarea carburanților cu 50 de bani, prelungită până la finalul anului - Focus Prima TV

Compensarea carburanților cu 50 de bani, prelungită până la finalul anului

Măsura a fost decisă în ședința coaliției de guvernare și ar trebui să îi ajute pe șoferi încă 3 luni. Șoferii spun însă că această compensare este prea mică și nu se simte atât de mult la un plin. Experții cred însă că această măsură ajută la diminuarea speculei în domeniu.

Reducerea de 50 de bani pentru fiecare litru de motorină și benzină va fi aplicată încă 3 luni. Este decizia coaliției de guvernare, asta în condițiile în care la finalul acestei luni expira actul normativ adoptat în luna iunie.

Măsura cu caracter social a fost adoptată în contextul creșterii tot mai accentuate a prețului carburanților. În ultimele luni însă benzina s-a ieftinit considerabil. Un litru de benzină a ajuns să fie să fie mai ieftin chiar și cu un leu și 50 de bani decât motorina.

Coaliția de guvernare a decis și plafonarea prețului lemnului pentru încălzire. Așadar, un metru cub de lemn de foc nu poate fi mai scump de 500 de lei, iar exportul va fi interzis. Măsura ar urma să se aplice pe o perioadă de șase luni.

Total
0
Shares
Total
0
Share