LIVE - Ciucă a preferat să stea în sală, printre tineri, la conferinţa Europa în fiecare localitate

LIVE - Ciucă a preferat să stea în sală, printre tineri, la conferinţa Europa în fiecare localitate

Nicolae Ciucă, Lucian Bode şi ceilalţi lideri ai partidului, miniştri, europarlamentari sau primari în funcţie, participă la evenimentul Europa în fiecare localitate, organizat astăzi de TNL.
 

În debutul evnimentului, preşedinta TNL, Mara Mareş, l-a invitat în faţă pe liderul partidului, Nicolae Ciucă, dar acesta a refuzat şi a ales să rămână în sală, printre tinerii liberali. 
Începute la Cluj pe 9 martie, conferinţele Europa în fiecare localitate au făcut turul ţării, în fiecare regiune de dezvoltare, iar astăzi se încheie cu evenimentul de la Bucureşti, cel mai important înainte de startul campaniei electorale. 
Mara Mareş a precizat că românilor trebuie să li se amintească 3 lucruri înainte de alegerile europarlamentare din acest an: cât de mult a făcut Europa pentru noi, de ce nu putem fi altfel decât pro-europeni şi faptul că administraţiile liberale sunt cele care au atras cei mai mulţi bani europeni: “PNL este cel mai pro-european partid din România şi de aceea un vot pentru PNL pe 9 iunie este un vot pentru Uniunea Europeană.” 
Tinerii liberali au prezentat în cadrul conferinţelor din ultimele două luni avantajele apartenenţei la UE. Printre cele mai importante sunt fondurile europene - am contribuit cu 30 de miliarde de euro la bugetul Uniunii si am primiti inapoi de 3 ori mai mult, 90 de miliarde de euro; accesul în AIR Schengen; accesul la Programul Erasmus+  - peste 7000 de tineri români merg să studieze, anual, la universităţi europene de prestigiu; Programul Innotech Student - studenţii au creat 1.300 companii şi peste 3.300 locuri de muncă; programul Tânărul Fermier - tinerii sub 40 de ani primesc 70.000 de euro pentru a înfiinţa sau dezvolta o exploataţie agricolă, iar pentru înfiinţarea de activităţi neagricole la sate au fost oferite granturi între 50.000 şi 200.000 de euro, bani care sprijină producţia şi prestarea de servicii în comunităţile rurale; peste jumătate de miliard de euro din fonduri europene au fost alocate pentru reducerea distanţei din ceea ce oferă şcolile şi ce caută angajatorii.
Obiectivul TNL pentru alegerile locale din acest an este ca 3228 de tineri - adică minim o tânără, un tânăr pe fiecare unitate administrativ teritorială - să fie aleşi în funcţii.
Aproape 7000 de tineri liberali candidează în toată ţara pentru funcţiile de primar, preşedinte de CJ, consilier local sau judeţean.

Afla mai multe despreciucatnleuropa
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt