Managerii români confirmă efectele programului de investiţii al PSD: creşterea economică continuă şi în trimestrul II

Managerii români confirmă efectele programului de investiţii al PSD: creşterea economică continuă şi în trimestrul II

Managerii români cred că România îşi va continua creşterea economică şi în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de conjunctură referitoare la tendinţele activităţii economice în perioada aprilie - iunie 2024, realizată de INS. Soldul conjunctural reprezintă diferenţa de percepţia (percepţie pozitivă sau negativă) a managerilor de întreprinderi asupra dinamicii industriei în România.

Astfel, potrivit datelor publicate de INS la 29 aprilie, cei mai mulţi manageri sunt încrezători în evoluţia creşterii volumului industrial pentru toate sectoarele cuprinse în ancheta trimestrială a INS, cu o medie de 10%, ajungând chiar la peste 20% în construcţii şi la comerţul cu amănuntul. În acelaşi timp, managerii se aşteaptă la o creştere moderată şi nu accelerată a preţurilor în al doilea trimestru din 2024 la produsele industriale şi la servicii.

Aceste cifre arată încrederea mediului de afaceri în politica PSD axată pe stimularea creşterii economiei, prin intermediul investiţiilor.

Efectul zecilor de miliarde investite de Guvernul Ciolacu: 2024 continuă pe creştere

Anul trecut, sub Guvernul Marcel Ciolacu, România a depăşit pragul de 100 de miliarde de lei investiţi în economie, sume destinate cu precădere pentru încurajarea dezvoltării industriei şi producţiei locale, construcţiilor şi infrastructurii. Datele statistice arată, pentru primul trimestru, o producţie industrială pe trend favorabil, salarii medii mai mari, creşterea economiilor populaţiei şi o perspectivă stabilă pentru România din partea agenţiilor de rating.

Aceste efecte sunt vizibile şi în estimările din cadrul anchetei de conjunctură pentru 2024, la care au răspuns un număr total de 8.961 manageri. Astfel, că managerii sunt cei mai încrezători într-o creştere a activităţii în construcţii cu un sold conjunctural de +25%, urmat de cea a creşterii volumului în comert cu +21%. De asemenea, ei se aşteaptă ca şi volumul comenzilor primite de furnizorii de mărfuri de la unităţile comerciale să înregistreze o creştere +20% sold conjunctural.

În privinţa numărului de angajaţi, perspectiva este de asemenea stabilă, cu o creştere a numărului de angajaţi în construcţii, în comerţul cu amănuntul şi în servicii.

Afla mai multe desprepsdmanagerieconomie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt